Träna och äta det vet vi alla att vi måste göra för att mår bra. Men ni vet att även  vilan är lika viktig.

När vi tränar så bryter vi ner musklerna o för att de skall bli starka och kunna växa så måste de få en chans att vila. Helt enkelt så finns det tre viktiga byggstenar som man måste ha lika mycket av. Skulle det bli mindre av någon av dem så är det en anledning till varför man inte ser några resultat, man blir sjuk eller man skadar sig. 

En av många saker som många gör nu när det nya året har kommit är just att man hoppas över vilan. Man har gett sig fasen på att man skall hålla sitt ny års löfte och man kör 100%. 

Jätte kul o jätte bra att Du vill ta detta steg,men snälla ta det lugnt. Har du innan inte tränat så mycket. Sätt ett mål att du skall träna 2-3 gånger i veckan, efter  3-4 veckor öka upp dosen. Ni som har tränat ett tag men har haft ett uppehåll under julen. Ta det lugnt ni också nu, kör de antal träningspass ni brukar men låt kroppen få vänja sig. Om man stannar upp o lyssnar på kroppen så lovar jag er att ni kommer att kunna träna längre utan att bli sjuka eller få några skador. 

Jag har under en längre tid haft Söndagar som min vilo dag. För mig passar det jätte bra att ha en speciell dag som jag vet att jag skall vila på. O vila behöver inte betyda att man ligger i soffan eller i sängen. Utan det kan vara att man går en promenad eller något annat som är lugnt. 

Jag har två mål detta år o det är att göra två Halv Irion Man  och jag vet att det kommer att bli en hel del träning. För att jag skall fixa detta så måste jag ha en balans mellan de tre olika byggstenarna, Träningen+ Kosten+ Vilan.

Jag säger inte att det är lätt att få en balans på dessa bitar, för det vet jag mycket väl att det inte är. Har själv kämpat så mycket med detta, men när jag väl fattade hur viktigt det är. Det var då det började hända saker för mig. 

Kommer i nästa inlägg skriva mer om kosten.

Till dess, ta hand om er o kämpa på. Jag vet att ni kommer att fixa era mål oavsett vad det är :-)